LASERSKO SEČENJE

Lasersko sečenje metala

Laser je precizna tehnologija koja omogućava rezanje metala sa visokom tačnošću i minimalnim termičkim uticajem na materijal. Zahvaljujući najsavremenijom mašini, fiber laser, u mogućnosti smo da Vam pružimo visok kvalitet sečenja po jako dobrim cenama. 

Koristimo najnovije laserske mašine koje omogućavaju sečenje različitih vrsta metala, uključujući čelik, aluminijum, mesing i bakar. Ova tehnologija nam omogućava da postignemo kompleksne i precizne rezove sa glatkim ivicama.

Prednosti laserskog sečenja metala

Prednosti naše usluge laserskog sečenja metala su mnogobrojne. Pored visoke preciznosti, laser omogućava brzu i efikasnu obradu metala, što rezultira uštedom vremena i smanjenjem troškova. Takođe, laser ne zahteva dodatne alate ili kalupe, što omogućava fleksibilnost u izradi različitih oblika i veličina.

Lasersko sečenje metala

Vrste metala koje možemo da sečemo

Postoje različite vrste metala koje se mogu seći laserom. Ova tehnika se koristi za precizno i efikasno sečenje metala, pružajući čist i tačan rez. U nastavku su opisane neke od najčešće sečenih vrsta metala, uključujući čelik, aluminijum, nerđajući čelik, mesing i bakar.

  • Čelični limovi
  • Inox
  • Bakar 
  • Aluminijum

Kada je u pitanju čelik, lasersko sečenje može se primeniti na čelike visoke čvrstoće, čelike niskog ugljenika, legirane čelike i mnoge druge vrste čelika. Laserom se mogu seći čelične ploče različitih debljina.

Aluminijum je još jedan čest metal koji se može seći laserom. Laseri se koriste za sečenje aluminijumskih limova, profila i cevi. Prednost laserskog sečenja aluminijuma je u tome što se postiže visoka preciznost, a termički uticaj na metal je minimalan.

Nerđajući čelik se takođe može seći laserom. Ovaj metal se često koristi u industriji hrane, medicinskoj industriji i automobilskoj industriji. Lasersko sečenje omogućava precizno sečenje nerđajućeg čelika bez oštećenja površine ili stvaranja rebara.

Mesing i bakar su metali koji se često koriste u dekorativne svrhe. Laserom se mogu seći mesingane i bakarne ploče različitih debljina. Lasersko sečenje omogućava izradu složenih i detaljnih oblika u ovim metalima.

Važno je napomenuti da se odabir odgovarajućeg lasera i parametara sečenja prilagođava vrsti metala i debljini materijala koji se seče.

Naš stručni tim sa dugogodišnjim iskustvom garantuje vrhunski kvalitet sečenja metala i brzu isporuku. Bez obzira da li Vam je potrebno sečenje metala za industrijske ili kreativne svrhe, mi smo tu da Vam pružimo profesionalnu uslugu laserskog sečenja metala koja će zadovoljiti Vaše potrebe.

Za sve Vaše potrebe u vezi laserskog sečenja metala, budite slobodni da nas kontaktirate. Naš stručni tim je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja, pruži dodatne informacije i pomogne Vam u ostvarivanju Vaših projekata. Ne čekajte, već nas pozovite danas i zajedno ostvarimo vrhunske rezultate!

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Lasersko sečenje metala može se primeniti na različite vrste metala, uključujući čelik, aluminijum, mesing, bakar, nerđajući čelik i mnoge druge legure.

Laser omogućava visoku preciznost, tanke rezove i glatke ivice, uz minimalni termički uticaj na materijal. Takođe, laser sečenje je brzo, efikasno i fleksibilno, ne zahteva dodatne alate i kalupe, što rezultira uštedom vremena i smanjenjem troškova.

  1. Maksimalna debljina metala koju laser može seći zavisi od snage lasera i vrste metala. Naša oprema može seći metale debljine do određenog limita, pa je najbolje da nas kontaktirate sa specifičnim zahtevima.

  2.  

Da, lasersko sečenje metala omogućava izradu složenih oblika i dizajna. Laser se lako programira za sečenje različitih oblika i može precizno pratiti željeni put.

Vreme obrade zavisi od složenosti dizajna, debljine metala i ukupnog obima narudžbine. Naš tim će Vam dati preciznu procenu vremena obrade kada nam dostavite detalje Vaše narudžbine.

Scroll to Top